Српска православна црква: Црквена општина ГРБАЉСКА
Контакт: grbaljco@gmail.com

Неодложно потребна помоћ Косову и Метохији

Ургентна акција помоћи Косову и Метохији

Након што је албанска власт у Приштини увела таксу од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ и на тај начин додатно угрозила живот и опстанак нашег народа на Косову и Метохији, у Митрополији црногорско-приморској је на више пунктова почела акција прикупљања помоћи за нашу браћу и сестре који страдају на нашој Светој земљи Косову и Метохији.

За подручје Грбља помоћ се прикупља у Манастиру Подластви у новом конаку, у периоду од 7 до 12 и од 15 до 19 часова сваког дана трајања акције.

У Радановићима се помоћ прикупља у просторијама Црвеног Крста (дрвена барака поред поште) у периоду од 10 до 12 и од 16 до 20 часова сваког дана трајања акције. Контакт особа: Стефан Спасојевић (068 050 808).

Помоћ се сакупља у четри животне намирнице: уље, брашно, со, шећер.  

Према најновијим информацијама о дистрибуцији помоћи на Косову и Метохији, обзиром на потешкоће на граници, препоручује се да се помоћ доставља у брашну произведеном у Никшићком млину, односно да се помоћ  прикупља у новцу.

Објављено дана 1.12.2018. у 18:52

Промоција солистичког ЦД-а Данице Црногорчевић

Објављено дана 30.9.2018. у 14:30

Најава прославе манастира Подластва 2018. године

Слава манастира Подластва - Рођење Пресвете Богородице, 21. септембра 2018. године отпочеће архијерејском литургијом коју ће служити епископ Диоклисијски  Методије са свештенством, са почетком у 9. часова.
У 11 часова пререзаће се славски колач.
У 11.30 сестринство манастира приређује славску трпезу љубави уз појање ђаконице Данице Црногорчевић која ће представити свој први солистички ЦД.
Сестринство манастира од срца позива на радост прослављања Пресвете Богородице која 16 вјекова чува, вида и обнавља ову светињу и род наш православни, подсјећајући на одредбе Грбаљског законика:
''....а манастир на Госпођин дан да има дати свему Грбљу, мушкоме и женскоме, маломе и великоме, по летурђији, објед обилати...а ко пушку носи, кад крене, да изврже пушку и тако да захвали манастиру''.

Објављено дана 19.9.2018. у 21:58
Старије вијести