Српска православна црква: Црквена општина ГРБАЉСКА
Контакт: grbaljco@gmail.com
Новије вијести

Најава прославе манастира Подластва 2018. године

Слава манастира Подластва - Рођење Пресвете Богородице, 21. септембра 2018. године отпочеће архијерејском литургијом коју ће служити епископ Диоклисијски  Методије са свештенством, са почетком у 9. часова.
У 11 часова пререзаће се славски колач.
У 11.30 сестринство манастира приређује славску трпезу љубави уз појање ђаконице Данице Црногорчевић која ће представити свој први солистички ЦД.
Сестринство манастира од срца позива на радост прослављања Пресвете Богородице која 16 вјекова чува, вида и обнавља ову светињу и род наш православни, подсјећајући на одредбе Грбаљског законика:
''....а манастир на Госпођин дан да има дати свему Грбљу, мушкоме и женскоме, маломе и великоме, по летурђији, објед обилати...а ко пушку носи, кад крене, да изврже пушку и тако да захвали манастиру''.

Објављено дана 19.09.2018. у 21:58

Прослава Петровдана у Пелинову 2018. године

На празник Светих апостола Петра и Павла, у четвртак, 12. јула 2018. љета Господњег, у цркви Св. апостола Петра у селу Пелинову прослављена је храмовна слава и слава села - Петровдан. 

Свету литургију служио је парох горњогрбаљски, јереј Миајло Бацковић у порти овог древног малог храма.

 

Након свете литургије, служен је парастос свим упокојеним Пелињанима. Потом су гостољубиви домаћини приредили славску трпезу љубави за окупљене на литургијском сабрању.

Прослава Петровдана традиционално је обиљежена и служењем вечерње службе коју је са мјесним парохом служило которско свештенство: протојереј ставрофор Момчило Кривокапић и јереј, Ненад Калем. 

Након литијског опхода око храма и читања светог Јеванђеља у порти храма је благословљен и пререзан славски колач.

Прослава Петровдана у Пелинову, настављена је уз славску трпезу љубави и традиционално дружење.

 

Објављено дана 14.07.2018. у 16:31

Духовно вече на Савиној Главици на Свете Врачеве

На Свете врачеве Козму и Дамјана, у суботу 14. јула, са почетком у 19 часова, одржаће се духовно вече на Савиној Главици.

Бесједиће игуман Подмаински, отац Рафаило Бољевић.

Духовно вече ће се одржати на платоу испод конака манастира Светог Саве.

Добродошли!

 

Објављено дана 14.07.2018. у 7:47
Старије вијести