HyperLink
Контакт:

Приложен полијелеј храму Светог Саве

Објаљено дана 14.05.2016. у 8:32

У петак, 22. априла 2016. године, након што је архимандрит Бенедикт Јовановић одлужио литургију пређеосвећених дарова у манастиру Светог Саве на Савиној Главици, истоимени храм овог манастира је обогаћен вриједним поклоном - полијелејем (свијећњаком), који је храму приложио Саво Дамјановић из Баошића.

Полијелеј је истог дана постављен на централном мјесту свода храма. Израђен је од дрвета и на њему се налазе иконе Исуса Христа, Пресвете Богородице, Светог Саве Архиепископа Српског, Преподобне Петке Параскеве, Светих Апостола Петра и Павла, Светог Василија Острошког Чудотворца и Преподобног аве Јустина Ћелијског.


Приложник, Саво Дамјановић је рођен у селу Главатима, гдје је једини након земљотреса из давне, 1979. године, обновио породичну кућу у запустјелом, а некада једном од највећих грбаљских села, у чијем атару се налази храм Светог Саве на Савиној Главици.


Зажелимо брату Саву и његовој породици свако добро од Господа а сестринству манастира Светог Саве да се под полијелејем у древном храму Светог Саве умноже бдења и литургије.

Обавјештења: