HyperLink
Контакт:

Освештан Крст за храм Св Цара Лазара

Објаљено дана 17.11.2015. у 20:11

На Свете Врачеве Козму и Дамјана, 14. новембра 2015. године, Његово Високопреосвештенство - Митрополит Амфилохије је у селу Радановићима са грбаљским свештенством, протојерејем Момчилом Кривокапићем и јерођаконом Јустином из Цетињског манастира освештао крст и земљиште за изградњу саборног храма који ће бити посвећен Светом Мученику Цару Лазару Косовском.

Изузетно вриједно земљиште, на локацији Комник, која се налази непосредно уз магистрални пут Будва - Тиват, (преко пута ресторана ''Шери'') је заоставштина почивше Иване Донковић, рођене Сладовић из села Шишића, која се упокојила 1928. године.


Велики бијели крст израдили су и приложили браћа Илић из Бијеле. Након освештавања крста, Митрополит је у својој бесједи указао да је Грбаљ вјековима освештан крстовима преко својих храмова и да ће васкрсавањем крстова на Превлаци и крста Великомученика Косовског Лазара, васкрснути и златни крст на Ловћену.
Протиница Крстић, у близини чије куће се налази земљиште за будући храм, почастила је све сабране на овом освештавању.
Снимак са освештавања који је под насловом: ''Цар Лазар се враћа у свој Грбаљ'', забиљежила телевизија ИН4С, погледајте на овом линку.

Обавјештења: